Kehonhuolto manuaalisen terapian keinoin

Kehon kaikkine kokonaisuuksineen manuaalinen terapia on hoitomuodoista mahdollisesti kaikista yksinkertaisin ja luonnollisin. Kukapa meistä ei kolottavaa hartiaa koittaisi itse painella kivun lievityksen toivossa.

 

Manuaalista terapiaa lähestytään nykyään monesta eri näkökulmasta, vaikkakin hoitajat ovat aina yksilöitä ja jopa samojen suuntausten sisällä on huomattavia eroja hoitomenetelmissä. Tästäkin syystä moniammatilliset yhteistyöt hyödyttävät koko verkostoa, ja ne ovat erityisen hyödyllisiä terveydenhuollon manuaaliterapeuttien kesken. Näin eri ammattilaiset voivat hyödyntää parhaiten omaa osaamistaan ja saada tukea osa-alueille, mitkä eivät heidän perusohjelmaansa kuulu.

 

Mikä sitten yleisesti on manuaalisen terapian tarkoitus? Pääsääntöisesti kivun lievittäminen ja toimintakyvyn palauttaminen tai ylläpito.

 

Meillä Bodymethodissa lähestytään kivun hoitoa lihasepätasapainon kautta. Tästäkin moni on varmasti kuullut puhuttavan aiemmin mutta on saattanut jäädä epäselväksi, mitä se oikein merkitsee. Puhumme yksinkertaisimmillaan siitä, että lihakset ovat vahvempia toiselta puolelta kuin toiselta. Koska ihmisellä on synnynnäinen tarve olla pystyasennossa, epäsymmetria etenkin vasen-oikea-suhteessa aiheuttaa voimakasta kuormitusta käytännössä kaikille kehon nivelille, joilla on erikseen vasen ja oikea puoli.

 

Taustalla tässä on eletyn elämän toimintamallit ja kuormitukset. Kymmenen vuotta pesäpalloa tuottaa väkisin toispuoleisen kehon, koska voima tuotetaan käytännössä aina samaan suuntaan. Loukkaantumisten seurauksena kompensoidaan asentoa nojaamalla enemmän toiselle puolelle. Nukutaan enemmän toisella kyljellä, koska puolison hengitys haisee (hyvältä tai pahalta). Tällaiset normaalit asiat aiheuttavat kehossa toispuoleisuuksia ja koska aivot ovat niin tehokkaat ylläpitämään pystyasentoa, nämä toispuoleisuudet tulevat esiin vasta, kun jokin paikka alkaa vaivaamaan. Useimmille se on alaselkä.

 

Hoidossa keskitymme löytämään kipujen alkusyyn ja keskeisenä osana kokonaisuutta opastamaan asiakkaalle keinot, millä hän voi itse hoitaa omaa vaivaansa ja ehkäistä niiden syntymistä jatkossa. Pidämme erittäin tärkeänä, että asiakas itse ymmärtää vaivansa mekanismeja, koska se helpottaa suhtautumista kipuun ja johtaa sitä kautta parempaan kehon tuntemukseen. Tavoitteenamme on aina, että asiakas lähtee meiltä ilman kipuja ja luottavaisin mielin omaan kehoonsa.

 

Jatkossa BodyMethod ja Pisara LAB tekevät yhteistyötä mm. yrityskampanjoinnin merkeissä. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Pisara LAB, puh. 044-4916810, asiakaspalvelu@pisaralab.fi

BodyMethod, puh. 040-5802897, kim.bodymethod@gmail.com

 

Matti Lintula

Manuaaliterapeutti

Koulutettu hieroja

Personal trainer