Sokerointi

 

Ihokarvojen kasvuun vaikuttavat hormonit, perinnöllisyys, sukupuoli, ikä ja myös sairaudet. Ihokarvat saadaan hellävaraisesti pois sokerilla. Sokerointi on ollut käytössä jo muinaisessa Egyptissä, missä sitä käytettiin karvojen poiston lisäksi myös ihon puhdistukseen. Sokerimassa koostuu 100 % luonnollisista ainesosista ja karvojen poistamisen lisäksi se samalla kuorii iholta kuolleen ihosolukon. Sokerointitekniikalla pystytään välttämään karvan katkeamisen, kun karvat poistetaan karvan kasvun suuntaisesti. Karvat pysyvät pois pidempään ja iho pysyy sileämpänä kuin höyläämisellä jälkeen.

Vastaanotolla
Alkuun sokeroitava alue puhdistetaan ja iho puuteroidaan. Iholle levitetään lämmin sokerimassa, minkä jälkeen se poistetaan vetoliikkein. Levitysvaihe tapahtuu karvan kasvun vastaiseen suuntaan eli ”vastakarvaan” ja karvan poistaminen tehdään karvan kasvun suuntaisesti eli ”myötäkarvaan”. Sokeroinnin jälkeen iho puhdistetaan antibakteerisella suihkeella ja iho rasvataan voiteella.

Ihokarvoista
Ihokarvojen kasvuun vaikuttavat hormonit, perinnöllisyys, sukupuoli, ikä ja myös sairaudet. Ihokarvoilla on kasvu- ja lepoajat. Höylääminen katkaisee karvan ja ensimmäisiä kertoja sokeroinnin jälkeen voi jäädä aiemmista höyläämisistä karvojen tuntumaa. Tämä kuitenkin tasaantuu, kun on käynyt muutaman kerran sokeroinnissa ja kaikki karvat ovat läpikäyneet kasvuvaiheen.

Hyvä tietää
– Ensimmäisellä sokerointikerralla karvan on hyvä olla vähintään 5 mm
– Karva poistuu juurineen, säännöllisesti sokeroitaessa karvan kasvu vähenee
– Ethän kuori ihoa päivää ennen ja jälkeen sokeroinnin
– Sokeroinnin jälkeen iho voi reagoida punertamalla tai kutisemalla, tämä on normaali reaktio ja tasaantuu muutamassa tunnissa
– Sokeroinnin jälkeen samana päivänä ei suositella hikoilua, suorassa auringonvalossa olemista, saunomista tai solariumia

Valitse ja maksa sokerointipalvelu verkkokaupassa ja varaa aika ajanvarauksesta